maandag 26 april 2010

Koudekerk freeweelend langs Linschoten 2

24-04-2010 Koudekerk 2 - Linschoten 2 6-1 (4-0)

Het kampioenschap is binnen en de laatste twee wedstrijden zullen om des keizers baard worden gespeeld. De komende wedstrijden zullen wellicht in het teken staan wie topscoorder wordt. Rutger Dubbeld (9), Arjen Linstra (10) en Pim van Tulder (10) maken daar nog kans op en zij konden hun score vandaag flink oppoetsen tegen nummer 11 Linschoten. Naast vakantiegangers Rene Schellingerhout en Rutger Dubbeld en werd ook Mark Holswilder vooraf nog in het zonnetje gezet wegens het missen van het kampioenschap en ook zij kregen hun badjas.

Mocht Linschoten nog de illussie hebben om minimaal een punt mee te nemen, dan werd dat binnen 3 minuten aan flarden geschoten. Nog voordat de leiding plaats had genomen op de bank, kopte hij de 1-0 binnen. De toon was gezet en Koudekerk viel aan. Heel veel aan. Echter viel het rendement tegen. De vele opgelegde kansen werden keer op keer op keer gemist. Pim van Tulder kreeg de oneervolle titel van Maak de Meeste Missers in 1 wedstrijd. De scherpte was blijkbaar door het kampioenschap verdwenen. Arjen Linstra nog wel scherp scoorde inde 12 de minuut de 2-0 door de keeper in de korte hoek te verrassen. 1 keer was Pim wel scherp en scoorde de 3-0 in de 22 ste minuut. Bij iedereen leefde de gedachte dat vandaag wel eens de dubbele cijfers gehaald konden worden. In de 35 ste minuut scoorde Mike van Velzen met een fraaie lob de 4-0.

Na de rust kwam Rutger Dubbeld in het veld voor Pim, Dennis Nieuwpoort voor Christiaan Schenk en Mark Holswilder voor Cedric Borgers. De tweede helft verliep moeizaam en Koudekerk vergat als team te voetballen. Waarschijnlijk was het zonnetje en het kampioensfeest van vorige week de reden om het rustig aan te doen. Het Tweede was op de Linschoten helft te vinden, maar het scoorde stokte. Daar de Koudekerkse aanvalslinie faalde kon zelfs Linschoten profiteren van de matte vertoning. In de 70ste minuuut kon de verslagen Michael Kneulman de bal uit het doel halen 4-1. Koudekerk besloot nu drie tandjes erbij te doen en ddat resulteerde in nog twee doelpunten in het laatste kwartier. De 5-1 en de 6-1 werden door topscoorder Arjen Linstra gemaakt. Hiermee eindigde de laatste thuiswedstrijd toch met een leuke score.