zondag 21 maart 2010

Koudekerk kaapt punten bij Katwijk weg

20-03-2010 Koudekerk 2 - Katwijk 6 3-2

Na wat personele problemen met onder meer de geblesseerde keeper Michael Kneulman en de geblesseerde Rutger Dubbeld kon de zespunten-wedstrijd tegen Katwijk 6 beginnen voor Koudekerk 2. Michael besloot toch om door het vuur te gaan voor zijn team en ging goed ingetaped onder de lat staan.
De scheids was alleen wat langzaam dus begon de wedstrijd pas 12.10 uur.
De spanning rondom de wedstrijd was te merken langs de lijn.
Katwijk begon erg fel en overtuigend aan de wedstrijd maar Koudekerk stond goed in de organisatie.
Na 6 minuten spelen kreeg Koudekerk de eerste echte kans en het was meteen raak.
Arjen Linstra reageerde zeer alert binnen de zestien en prikte de 1-0 binnen. Er werd goed gevoetbald aan beide kanten.
In de 20e minuut kreeg Katwijk een vrije trap langs de zijlijn op 40 meter vanaf de goal van Michael die klaar stond voor een voorzet zoals iedereen stond.
Maar de vrije trap werd ineens op doel geschoten en vloog als een streep in de linker bovenhoek. Dit was een tegenvalller voor Koudekerk, dat beter in de wedstrijd zat op dat moment. Tot aan de rust ging het spel op en neer met wat kansen aan beide kanten.

Na de rust stond koudekerk ongewijzigd op het veld. In de 55e minuut kwam Katwijk op 1-2 via een van de sterke aanvallers.
Koudekerk liet zich vervolgens niet kennen en gaf niet op en bleef goed spelen als team. Na het inbrengen van Maarten Koot en Pim van Tulder werd Koudekerk dreigender en ging meer op de helft van Katwijk spelen. Na een opstootje in het veld in de 70ste minuut na een overtreding van Cedric Borgers kreeg Koudekerk het even zwaar maar bleef overeind. In de 85e minuut kreeg Koudekerk een vrije trap die werd genomen door Ruben van de Berg. De vrije trap werd scherp aangesneden door Ruben en bij de tweedee paal kopte Arjen Linstra hard raak.
Dit was de 2-2 en Arjen z'n shirt ging uit om zijn goal te vieren, de scheids zag het door de vingers en gaf geen kaart.
Vlak voor tijd verdiende Katwijk een penalty maar de scheids had nog wat goed te maken en legde de bal niet op de stip.
In de laatste minuten was de spanning te snijden langs de lijn.
Trainer Joost de Groot had het even niet meer en dacht aan een 2-2 gelijkspel als eindstand.
Maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Koudekerk een kans via een counter die werd uitgespeeld door Arjen en Ruben en vervolgens werd binnen geschoven door Ruben van de Berg. 3-2 en feest op het veld. Na 4 minuten blessuretijd floot de slecht acterende arbiter af en waren de drie punten binnen voor Koudekerk. Het kampioenschap komt heel dichtbij voor het tweede dat riant aan de leiding gaat.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Quik Boys in de duinen van Katwijk.